El 19 de novembre tindrà lloc una nova jornada oberta Healthy Communities que organitzem des de la Fundació SHE, amb el suport de la Fundació “la Caixa”. La jornada s’iniciarà a l’Auditori Valentí Fuster amb una xerrada de salut integral a càrrec del Dr. Iñaki Marina i finalitzarà a la Plaça de la Fira amb una exhibició de “showcooking” a càrrec del jove cuiner cardoní Ramon González. 

Durant aquest mes de novembre donarem per acabada la fase de tallers formatius del programa Healthy Communities. Al voltant de 900 persones del municipi han tingut l’oportunitat d’assolir els conceptes relacionats amb la millora de la salut integral. El 30% de participants ja han assistit a aquestes sessions formatives, ja sigui online o de forma presencial. Tot i així, amb l’objectiu d’augmentar aquesta xifra, des de la Fundació SHE, amb el suport de Fundació “la Caixa”, hem decidit organitzar una jornada formativa i lúdica oberta a tothom. A través de la xerrada de salut integral a càrrec del Dr. Iñaki Marina, els participants podreu assolir un resum ben complet dels coneixements impartits en els tallers del programa i així formar part de la intervenció Healthy Communities a Cardona. Al final de la xerrada també oferirem un fulletó amb una sèrie de recomanacions de cada temàtica de salut: alimentació saludable, activitat física, gestió de l’estrès i benestar emocional i prevenció del consum de substàncies tòxiques. Tot i que la xerrada està enfocada bàsicament a participants del programa, és gratuïta i oberta a tothom. 

Amb l’objectiu de finalitzar la jornada amb quelcom més lúdic, a la Plaça de la Fira tindrà lloc una demostració culinària (“showcooking”) d’un menú saludable a càrrec del jove cuiner cardoní Ramon González i amb la col·laboració d’Alba Ribalta, nutricionista i part del nostre equip de la Fundació. El Ramon us ensenyarà com cuinar un menú saludable i fer-ho de la manera més deliciosa i atractiva possible. També us donarà alguns consells sobre tècniques culinàries, tractament de producte i noves idees de cuina saludable. Per altra banda, l’Alba també us proporcionarà algunes recomanacions sobre alimentació saludable i consells per introduir-la al vostre dia a dia. El showcooking finalitzarà amb un tast del menú saludable format per primer plat, segon plat i postres. Aquesta activitat també és totalment oberta a tothom, gratuïta i no cal fer reserva prèvia.