Organitzem dos actes, un a Sallent i un a Cardona, per presentar l’evolució del programa Healthy Communities que implica a 1.811 persones dels dos municipis.

El divendres 24 de novembre a la Fàbrica Vella de Sallent i el dissabte 2 de desembre a l’Auditori Valentí Fuster de Cardona celebrem dos actes per tal d’exposar l’evolució del programa Healthy Communities als dos municipis. 

Vam iniciar el passat mes d’octubre els mesuraments de seguiment de l’estudi científic  Healthy Communities 2030, liderat pel prestigiós Dr. Valentí Fuster, un projecte que compta amb el suport de la Fundació ”la Caixa”. En motiu de l’inici d’aquesta nova etapa i per tal de motivar a la població a acudir als nous mesuraments convoquem dos actes, un a Sallent i un a Cardona. Durant aquestes dues jornades es presentarem les dades d’actualitat del projecte i els primers resultats basats en l’evolució dels indicadors de salut de cada població. Recordem que Healthy Communities 2030 té com a objectiu validar científicament que la intervenció en una comunitat impacta de manera positiva en els hàbits de vida i aconseguir, així, la reducció del risc de tenir malalties cardiovasculars. 

Presentació de l’evolució de Healthy Communities a Sallent

La Fàbrica Vella de Sallent acollirà el proper divendres 24 de novembre a les 19.30h l’acte per exposar l’evolució de Healthy Communities a Sallent. 

Aquest esdeveniment estarà protagonitzat per l’equip de científic de Healthy Communities, liderat pel Dr. Valentí Fuster, qui farà la seva intervenció online des del Mount Sinai de Nova York. També intervindrà el Dr. Roberto Elosua  – Investigador de l’Institut de Recerca Hospital del Mar i del CIBERCV, col·laborador del projecte HC2030 i Degà de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC. El Dr. Elousa presentarà els primers resultats d’evolució de l’estudi científic a Sallent a partir dels indicadors de salut mesurats a les 904 persones participants.  L’alcalde de Sallent, l’ Exm Sr. Oriol Ribalta, serà l’encarregat de tancar la part divulgativa de l’acte amb el seu discurs. 

A continuació i  per acabar, hi haurà l’actuació musical de la “Small Miller Band”, la big band de l’escola municipal de música “Cal moliner” de Sallent. Cal recordar que l’acte és obert a tothom, gratuït i sense reserva prèvia d’entrades.

 

 

Presentació de l’evolució de Healthy Communities a Cardona

Cartell Acte CardonaL’Auditori Valentí Fuster acollirà el proper dissabte 2 de desembre a les 18.00h l’acte per exposar l’evolució de Healthy Communities a Cardona.

Aquest esdeveniment estarà protagonitzat per l’equip de científic i pedagògic del projecte, liderat pel Dr. Valentí Fuster, qui farà la seva intervenció online des del Mount Sinai de Nova York. A continuació, intervindrà el Dr. Jaume Marrugat MD, PhD, coordinador del Grup REGICOR. Hospital del Mar Research Institute (IMIM) a Barcelona i coordinador del Programa d’Epidemiologia CV del Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Cardiovaculares (CIBERCV) a Madrid. El Dr. Marrugat presentarà els primers resultats d’evolució de l’estudi científic a Cardona a partir dels indicadors de salut mesurats a les 907 persones participants. 

A continuació, l’equip pedagògic del projecte, representat pel Dr. Xavier Orrit, en Domènec Haro i la Natalia Montilla, exposarà els trets més destacats de la intervenció a Cardona. Finalment i en motiu del tancament de la part divulgativa de l’acte, intervendrà l’alcalde, l’ Exm Sr. Ferran Estruch

Després d’aquesta intervenció, hi haurà l’actuació musical de la Banda de Cardona amb la col·laboració especial de l’artista cardonina Xènia Delgado, una unió única en motiu d’aquesta jornada.  Cal recordar que l’acte és obert a tothom, gratuït i sense reserva prèvia d’entrades.