Més de 300 persones han assistit als actes celebrats a Cardona i organitzats per part de la Fundació SHE, amb el suport de Fundació “la Caixa”. La majoria d’assistents han estat participants del programa Healthy Communties.

El programa es troba a la recta final de la fase de tallers, una etapa on els participants ja tenen les eines necessàries per millorar la seva salut gràcies als les sessions formatives online i presencials o a través d’aquestes jornades. L’alimentació saludable, l’activitat física, la gestió d’estrès i el benestar emocional o la prevenció al consum de substàncies tòxiques han estat algunes de les temàtiques que s’han tractat durant aquesta fase de tallers a través de professionals experts en cada camp. L’objectiu de les jornades ha estat atraure al màxim de participants possibles. “Amb la celebració d’aquests dos actes, juntament amb alguns tallers restants al mes de gener, posem fi a una etapa i encarem la una nova fase del projecte: els grups d’ajuda mútua i els pròxims mesuraments de salut a finals de 2023.” declara l’equip de Healthy Communties.

Jornada del dissabte 19 de novembre  

Aquesta jornada es va iniciar a l’Auditori Valentí Fuster amb la xerrada de salut integral a càrrec del Dr. Iñaki Marina, un gran comunicador que va deixar petjada en tots els assistents a l’acte. Tot seguit, la jornada va continuar a la Plaça de la Fira amb quelcom més lúdic: la demostració culinària (“showcooking”) d’un menú saludable a càrrec del jove cuiner cardoní Ramon González i amb la col·laboració d’Alba Ribalta, nutricionista i part de l’equip de la Fundació SHE. El Ramon va demostrar com cuinar un menú saludable de la manera més deliciosa i atractiva possible. També va donar alguns consells sobre tècniques culinàries, tractament de producte i noves idees de cuina saludable. Per altra banda, l’Alba va proporcionar algunes recomanacions sobre alimentació saludable i consells per introduir-la en el dia a dia. Durant el showcooking, els assistents van poder tastar els plats del menú: un primer plat de puré de mongetes amb verdures saltejades i caldo vegetal, un segon plat de pollastre rostit, moniato i amanida d’herbes i uns postres de carbassa, cafè i taronja.

Jornada del dijous 24 de novembre

Aquesta vegada la jornada es va iniciar a l’Auditori Valentí Fuster amb el taller de la Dra. Imma González, metgessa del CAP Cardona, qui va parlar sobre el control de la tensió arterial. Va donar algunes pinzellades sobre les patologies que existeixen i d’on sorgeixen, com tenir-les controlades i com mesurar-se correctament la tensió a casa.

Després, cada especialista de l’equip de Healthy Communities va donar una sèrie de consells generals de salut sobre algunes de les temàtiques del programa. Alimentació saludable a càrrec de la nutricionista Alba Ribalta, gestió d’estrès i benestar emocional a través de la psicòloga Natalia Montilla i activitat física amb el Dr. Xavier Orrit.

Per acabar, el públic de l’Auditori va poder gaudir de l’actuació del quartet vocal a capella “Les Fourchettes”, que amb el seu art van animar a tothom a picar de mans. L’última part del concert la van fer a la Sala de les Voltes on tots els assistents van tastar un aperitiu saludable de la mà de la Cuina del Ganxet. La Fundació SHE vol fer un fort agraïment a tots els assistents i agents col·laboradors implicats en aquestes jornada.